Els personatges més importants de la novel·la

Tirant lo blanc: un gran cavaller, valent, fort i molt hàbil amb les armes, que planta cara a les situacions més arriscades i perilloses, lluitant a les batalles amb enginy i justícia. És un personatge molt amable i educat, que defensa uns ideals concrets i defensa el seu honor amb totes les seves forces. Però en el terreny amorós es mostra bastant tímid i vulnerable, i sovint aquest enamorament li porta conseqüències a la seva pròpia vida.

Carmesina: és un personatge d’una gran bellesa amb un sol objectiu, conservar la seva virginitat. Té una bellesa singular , amb la qual Tirant es va enamorar completament d’ella, però de vegades es deixa endur molt facilment per les influències dels altres.

Diafebus: és un cavaller culte prestigiós i fidel. És amic íntim de Tirant i el seu propi cosí, company d’armes. Es va casar amb Estefania, filla del duc de Macedònia.

Estefania: donzella de Carmesina i íntima amiga, esposa de Diafebus.

Emperador: és l’amo de l’Imperi de Constantinoble. Home molt culte i educat, que es preocupa pels problemes de la cort, però no se’n adona del què passa al seu voltant i acaba morint de pena per Tirant i Carmesina.

Emperadriu: és una persona molt noble i honesta, molt respetuosa amb la gent i molt amable en uns certs àmbits, ja que amaga al seu marit la seva relació amorosa amb Hipòlit.

Hipòlit: és un personatge bastant insegur amb si mateix, jove, però sense gaire experiència i s’expressa amb un llenguatge culte i ben refinat. Ell mateix va ser qui va declarar el seu amor a l’Emperadriu.

Plaerdemavida: és amiga de la princesa Carmesina i també la seva donzella. És una persona molt intel·ligent i sincera, que fa tot el possible per ajudar a Tirant  en les arts de seducció, per atreure a Carmesina.

Viuda Reposada: és una persona odiosa, ja que intenta fer impossibles els amors de Tirant amb Carmesina, perquè està enamorada d’ell, i intenta distenciar-los amb enganys.

     

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: Els personatges més importants de la novel·la

 1. Dos cavalls que s’enfrenten en una batalla entre es seus cavallers en una lluita a mort…

 2. Francisco diu:

  El amor sempre tinc un sentit de desarrollo a llarg de la vida, asi solo contems con un sentit para expressarlo.

 3. no me esperava tota aaqustt comentaris jaja! bueno jo em considero catalanaaa per aixo es tic a catalunyaaa noo?? VIVA CATALUNYAAAAAAAAA jejeje.
  Pero tambe em considero espanyolaaaa!!!!
  Bueenooo viscaa espanyaaaaaaaaa!!!!!!!

 4. ¡ VIVA ESPAÑA !
  Alzad los brazos, hijos
  del pueblo español,
  que vuelve a resurgir.
  Gloria a la Patria que supo seguir,
  sobre el azul del mar el caminar del sol.

  ¡ TRIUNFA ESPAÑA !
  Los yunques y las ruedas
  cantan al compás
  del himno de la fe.

  Juntos con ellos cantemos de pie
  la vida nueva y fuerte de trabajo y paz.

 5. Manu diu:

  JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAAJJAAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJA. ME HE PARTIDO EL CULO CON ESTA NOVELA (NOTESE LA IRONIA)

 6. lola diu:

  Quien es el “Duc de Cornualles”? ATUDA PORFAVOR!

Els comentaris estan tancats.